donderdag 30 mei 2013

2e kwalificatie wedstrijd Eredivisie-Jeugd Turning Spirit Amsterdam

Op 26 mei was de 2e kwalificatie wedstrijd voor de Eredivisie Jeugd in Dordrecht.
Namens Turning Spirit Amsterdam kwamen Zoë Tumbuan, Christine Tol en Romy Voogt in actie. Romy was al in de vorige kwalificatie wedstrijd eerste geworden en daardoor al geplaatst voor het NK in Ahoy.

Romy Voogt turnde vandaag geen volledige wedstrijd, Ze begon op vloer. Vanwege een hardnekkige osgood schlatter kan Romy nog niet er echt vol voor gaan, maar ze liet een mooie vloeroefening zien, die een score opleverde van 10.667. Op haar favoriete onderdeel brug liet ze zien waar ze toe in staat is. Het leverde haar de eerste plaats op van de groep, een 11.350. Op balk had ze een keurige 10.333. Romy ligt goed op koers en vanwege haar blessure zal ze de volgende kwalificatie rust houden.

Voor Zoë Tumbuan was dit de eerste wedstrijd, omdat ze ook geblesseerd was bij de 1e kwalificatiewedstrijd. Om deel te kunnen nemen aan het NK Ahoy, Fantastic Gymnastics moet je 40 punten halen. Het is niet zo makkelijk zoals je het zegt. Maar goed, de vloer ging in ieder geval goed en dat leverde een goede score op,10.767. Brug hield ze haar zenuwen onder controle en dat leverde haar de 2e beste score van de groep, een 10.200.
Op balk, altijd een zenuwslopende zaak, begon ze heel goed met de opsprong en Zoë zag er zelfverzekerd uit, de oefening werd foutloos gedaan(11.000), 2e beste score. Mede door deze scores en een goede sprong(12.200) eindigde ze bijna op het podium, het scheelde 0,14 op de nr 3. Totaal aantal punten 44.167.

Voor Christine Tol was het ook haar eerste wedstrijd, ook omdat ze net als Zoë geblesseerd was, bij de eerste Kwalificatiewedstrijd. Ook Christine moest 40 punten halen om zeker te zijn voor deelname aan de Fantastic Gymnastics. Christine begon goed met haar vloeroefening, vanwege haar blessure was de vloeroefening niet volledig, het leverde haar een 10.367 op. Op brug, liet ze een goede oefening zien(9.900). Op sprong ging het niet helemaal goed, maar nu haar voet herstellende is, moet dit lukken in de aankomende weken. Op balk had Christine haar zenuwen onder controle en met een 9.500 was de plaatsing voor het NK een feit. Totaal aantal punten 41.534.

 
Het was al met al mooi om onze en de andere turnsters weer eens in actie te zien. De doelstelling van 40 punten voor deze wedstrijd is gehaald. Alle drie turnsters zijn geplaatst voor het NK Ahoy, Fantastic Gymnastics. Zoë en Christine succes aankomend weekend bij de 3e kwalificatiewedstrijd in Opmeer.        

Trainersstaf, turnsters gefeliciteerd met behaalde resultaten.
Uiteindelijk een goed weekend voor Turning Spirit Amsterdam, dat gesponsord wordt door Vishandel Tel, Zermelo Roostermakers, Bounz, Mastermate Volendam Divema, Kivo Plastic Verpakkingen, Hesters.nl , Energeia en Manual Fysion





Kijk hier voor meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten